A Koragyermekkori program a védőnői hivatás fennállásának centenáriumán

Azt a megtisztelő felkérést kaptuk Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos asszonytól, hogy ebből a különleges alkalomból „A védőnői hivatás jövőképe a Koragyermekkori program fejlesztéseinek tükrében” címmel tartsunk egy előadást a „100 éves a Védőnői Szolgálat” című konferencián.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István főpolgármester és dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár beszédeit követően, számos más előadó mellett, Prof. Fogarasi András, a projekt szakmai vezetője röviden bemutatta a területi, kórházi és iskolavédőnőket érintő módszertani fejlesztéseket és képzéseket. Szó esett többek között a szülői kérdőívről, az irányelvekről, a rizikókérdőívről, primer prevenciós anyagokról, a Gyermek-alapellátási Útmutatóról, az egészségügyi alapellátók kézikönyvéről, az Őrzőkről, a képzőhelyekkel történő együttműködésről, az új graduális tananyagról, a komplex, valamint célcsoport és témaspecifikus képzésekről, azok tananyagairól.

A prezentációt ide kattintva megtekintheti

Örömünkre szolgál, hogy a projektünk keretében a védőnői hivatásért is sokat tehetünk és büszkék vagyunk a projektben dolgozó védőnő kollégáinkra. Külön szeretnénk megköszönni a vezető védőnők együttműködését és a sok segítséget, amit a megvalósítás során kaptunk és kapunk tőlük.

A teljes projekt stáb nevében gratulálunk a védőnői hivatás fennállásának 100. évfordulója alkalmából minden védőnőnek!

Koragyermekkori program