Aktualitások
Aktualitások

Veleszületett Rendellenességek Világnapja

A világ vezető egészségügyi szervezetei idén negyedik alkalommal rendezik meg a  VELESZÜLETETT RENDELLENESSÉGEK VILÁGNAPJÁT, március 3.-án.A világnap célja, hogy felhívjuk a figyelmet a veleszületett rendellenességek gyakori előfordulására, a megelőzéssel kapcsolatos programok kidolgozásának lehetőségeire és végrehajtására, hogy kibővítsük a veleszületett rendellenességgel kapcsolatos ismereteinket. 

A veleszületett rendellenességek gyakoriak, költségesek és kiemelkedő népegészségügyi jelentőséggel bírnak. Tudta, hogy minden 33 csecsemőből 1, valamilyen veleszületett rendellenességgel jön a világra? És a vezető halálokok között szerepel a csecsemők és kisgyermekek körében. Az 5 éves kort megélő gyermekek esetében pedig növeli a kockázatát a fogyatékos állapotok kialakulásának.

Célunk, hogy minden gyermek a lehető legjobb egészséggel jöjjön a világra és lehetősége legyen egy teljes és produktív életre.

A veleszületett rendellenességek nem csak az adott személyre és családjára vannak hatással, hanem a társadalomra és mindnyájunkra egyaránt. Ezért is van szükségünk a segítségére, hogy minél több emberhez eljuthassunk. Meséljen el egy történetet egy veleszületett rendellenességgel élő emberről, mutassa be, hogyan befolyásolja az ő és a családja életét a rendellenesség, vagy magyarázza el, hogy a nők hogyan csökkenthetik a kockázatát, hogy gyermekük veleszületett rendellenességgel jöjjön a világra. 

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy a Világnap és/vagy a veleszületett rendellenességek megelőzése érdekli, akkor a ajánljuk szíves megtekintésre a világnap honlapját és csatlakozzon a világnap aktivitásaihoz.

http://www.worldbirthdefectsday.org/